Duurzaam duur?

Een woonwijk duurzaam herinrichten? Dat dit kan binnen de financiële…

Kennispaper: Haal eenvoudig het beste uit de Duurzame Bouw

Een kennispaper die u als publieke opdrachtgever helpt om de duurzaamheidsambities van uw eigen organisatie en van stakeholders te bundelen en te benutten met behulp van de Aanpak Duurzaam GWW. Opgesteld door Niels van Amstel en Jeroen Winkelmolen van Megaborn.

Theo Megens (directeur Megaborn): Dubbele petten ingenieursbureau is keuze

De aanstaande rechtszaak rond de gunning van de Blankenburgtunnel, waar alles draait om de dubbele petten van ingenieursbureau Witteveen + Bos, had voorkomen kunnen worden. Dat is de overtuiging van Theo Megens van Megaborn. Conflicterende belangen of voorkennis is nooit een probleem voor dit ingenieursbureau. “De titel raadgevend ingenieur is alleen waar te maken als geld geen doorslaggevende rol speelt. Daarom werken we bij overheidsprojecten bewust niet voor marktpartijen.”

6 oktober: webinar Ambitieweb door Niels van Amstel

Het Ambitieweb is een middel om de complexiteit van een opgave en de vele belangen (alle variaties binnen people, planet en profit) van stakeholders bij elkaar te brengen en te bepalen waar de focus en de kansen liggen in het project. Het maakt het projectproces al vanaf de vroege fase simpeler en beter beheersbaar. Aan de hand van theorie en praktijk licht Niels van Amstel toe hoe je het Ambitieweb gebruikt en invult.