Megaborn ontwerpt snelfietsroute Arnhem-Zevenaar

Vanaf eind augustus kunnen forenzen gebruik maken van het eerste deel van de snelfietsroute (F12) tussen Westervoort  en Duiven. De F12 langs de A-12 van Arnhem naar Zevenaar is 12,9 km lang en maakt gebruik van bestaande en nieuwe fietspaden. Met de  fiets kost het  40 minuten om de hele route van begin- tot eindpunt af te leggen.

Samenwerken om de route te realiseren

Megaborn is er trots op dat op 9 juli de provincie Gelderland en de gemeenten  Westervoort, Duiven en Zevenaar, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst  voor de aanleg van de snelfietsroute F12 tussen Arnhem en Zevenaar hebben gezet. Megaborn heeft in nauw overleg met de gemeenten, provincie en Fietsersbond de F12 ontworpen. De kosten voor de F12 bedragen € 8.135.000,- . De  provincie Gelderland betaalt € 3 miljoen. De voormalige Stadsregio draagt ook € 3 miljoen bij. Vanuit het Rijksprogramma ‘Beter Benutten Vervolg’ is een rijksbijdrage van € 1,2 miljoen beschikbaar. De drie gemeenten nemen de resterende kosten voor hun rekening.

Snel en veilig fietsen

Snelfietsroutes zijn directe, comfortabele en veilige fietspaden. Doordat de route zo veel mogelijk voorrang, vlak asfalt en vloeiende bochten heeft, is het comfortabel en veilig om te fietsen. De rode kleur van het asfalt en  de heldere bewegwijzering maken de snelfietsroute herkenbaar.  De routes maken het makkelijker om vaker de fiets, in plaats van de auto, te pakken.

Snelfietsroutes in Gelderland

Snelfietsroute F12 is  de derde snelfietsroute in een netwerk van snelfietsroutes in de regio Arnhem – Nijmegen. Op 3 juli werd het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen geopend. Snelfietsroute De Liemers, langs het spoor van Arnhem naar  treinstation Zevenaar, is eind van het jaar klaar.